logo
plutt
 

10 bra gratisprogram till Mac


feb
13

(Mac) Det finns väldigt många gratisprogram till Mac - och här listar vi 10 av våra favoriter, håll till godo.

10 bra gratisprogram till Mac

1. AppDelete
Avinstallationsprogrammet som Apple glömde trycka in i OS X. AppDelete avinstallerar självklart de program du önskar - men den raderar även övriga filer och mappar som är associerade med programmet.


2. VLC
En av de bästa mediaspelarna som finns idag, spelar upp allt som QuickTime klarar av - samt en hel hög med andra filformat.


3. Firefox
Visst, OS X har redan Safari installerat men jag tycker ändå att Firefox är bättre. En hel hög av insticksprogram gör att Firefox drar ifrån alla andra browsers.


4. Growl
Growl visar små mysiga informationsrutor när det t.ex. finns uppdateringar till dina installerade program - eller när viktiga saker händer på din Mac. Det finns stöd för detta smarta lilla program i en uppsjö av andra applikationer så att du får full koll på allt som händer på din dator.


5. Skitch
Ett lättanvänt litet program för att ta och anpassa skärmdumpar. Du kan lägga till pilar, cirklar, skriva text osv. Det finns även stöd för att ta kort med iSight och anpassa i efterhand.


6. Senuti
Ett av de absolut bästa programmen för att överföra musik och film från mac till iPod, och tvärt om.


7. Camouflage
Är du trött på all oreda som ikonerna på skrivbordet ställer till med - eller ska du hålla ett föredrag med projektor och vill temporärt dölja dina ikoner på skrivbordet - då är detta programmet för dig.


8. CocoAspell
Mac OS X har ju inbyggd rättstavning som kan användas i alla program - men bara på engelska. Med CocoAspell kan du även få rättstavning på svenska - och mer än 70 andra språk.


9. Adium
Har du ett eller flera konton hos ICQ, MSN, Yahoo, Google Talk, Jabber eller någon av alla de andra Instant messaging-protokoll som finns blir det snabbt jobbigt att ha en klient för varje. Samla alla dina IM-konton i en och samma klient så får du lättare överblick över dina kontakter och konversationer.


10. Burn
Visst, det finns bättre brännarprogram, som t.ex. Toast - men de kostar alla pengar. Burn klarar av att bränna DVD, musikskivor, foton och data utan att kosta ett öre.


Har du andra gratisprogram till Mac som du vill rekommendera? Skriv gärna en kommentar till denna artikeln.

Translate this: USA Norge Danmark Finland Tyskland Frankrike Spanien Ryssland Portugal Italien Grekland Japan Kina

 

Kommentarer


Fyll i formuläret för att skapa en kommentar.

Namn

Rubrik

Kommentar

 

Gratis...?

Det första jag testade - AppDelete - var då inte gratis. Även om det bara kostar $5 så är det inte
Skrivet av Dave - 18 apr 2009 04:06 

Tipsa oss


Har du nyheter som kan vara av intresse för andra?

Tipsa oss här

Erbjudanden365.se