logo
plutt
 

Fritt fram för Google Street View


feb
19

(Nätverk & Säkerhet) Ett amerikanskt par som stämt Google för att, som de säger - "invaderat deras privata sfär" - har nu förlorar i rätten.

Google Street View

Aaron och Christine Boring menade att Google gjort intrång i parets privatliv när man tog bilder av deras hus för att användas i Googles tjänst Street View. Bilderna ska enligt stämningen blivit tagna utmed en privat och tydligt skyltad väg.


Att hitta bilder på sitt hem på Google Street View har gjort att de lidit mentalt samt bidragit till att värdet på deras egendom sjunkit hävdade paret. För detta stämde de Google och krävde $25 000, samt att Google skulle ta bort bilderna från tjänsten. Google å sin sida hävdade bestämt att det är helt lagligt att fotografera även utmed privata vägar.


Personrättssaktivister kritiserade Google redan i ett tidigt skede när man lanserade Street View för snart två år sedan. Anledningen till kritiken den gången var möjligheten att känna igen ansikten och nummerskyltar på bilar på en del fotografier. Dessa blev sedan borttagna från fotografierna.


Det är oklart om paret Boring kommer att överklaga domslutet.

Länk: Google Street View

Translate this: USA Norge Danmark Finland Tyskland Frankrike Spanien Ryssland Portugal Italien Grekland Japan Kina

 

Kommentarer


Denna artikel har ännu ingen kommentar, bli först att kommentera denna nyhet.

Namn

Rubrik

Kommentar

  

Tipsa oss


Har du nyheter som kan vara av intresse för andra?

Tipsa oss här

Erbjudanden365.se