logo
plutt
 

Guide: Skapa ett delat bibliotek i iPhoto 09


feb
19

(Mac) Apples bildbehandlingsprogram iPhoto är bra på många sätt. Det är enkelt att jobba med och fyller sin funktion väl. En liten knepig sak kan dock vara att dela ett bildbibliotek mellan flera datorer i ett nätverk. Vi visar hur du gör för att lyckas.

Apple iLife 09

Förutsättningarna i detta fallet är följande.

Vi har en Mac mini, en Macbook och en Time Capsule. Båda datorerna är anslutna till Time Capsule-enheten via nätverket.
Förutsättningar
Det skulle antagligen gå precis lika bra med vilken nätverksansluten hårddisk som helst men det kan hända att du kanske får fixa med rättigheter eller sätta en switch framför så att flera kan ansluta etc.


iPhoto 09 är installerat på båda datorerna och båda datorerna ska dela ett bildbibliotek som ska lagras på Time Capsule-enheten så att vi inte blir beroende av att någon av datorerna måste vara påslagen för att bildbiblioteket ska vara tillgängligt. Lösningen funkar lika bra i iPhoto 08 men det är lite krångligare och görs inte riktigt på samma sätt.


På den första datorn:
Håll ner alt-knappen på tangentbordet och starta iPhoto 09. Du ombeds nu göra några val. Klicka på Skapa ny...Välj Skapa ny...

Bläddra till din Time Capsule och välj den mapp där du vill lagra ditt nya bildbibliotek. Notera att man måste kunna komma åt mappen och filen från båda datorerna, och att båda måste ha läs och skrivrättigheter till filen.


Skriv in önskat namn på ditt nya delade bildbibliotek. Vi har valt att kalla vårt för "Gemensamt iPhoto Library". Klicka på Spara
Välj namn och klicka på Spara

Stäng iPhoto och öppna upp det igen. iPhoto ska nu automatiskt använda det nyskapade biblioteket. Om så inte är fallet; stäng iPhoto - håll ner alt-knappen på tangentbordet och starta iPhoto igen. Välj det nyskapade bildbiblioteket.
Välj det nya biblioteket


På den andra datorn:
Håll ner alt-knappen på tangentbordet och starta iPhoto. Bläddra dig fram till det gemensamma biblioteket som lagrats på nätverksdisken och klicka på Välj. Simsalabim!
Välj det nya biblioteket
Bildbiblioteket delas nu av båda datorerna.

Vill du använda ditt lokalt sparade bildbibliotek igen så är det bara att hålla in alt-knappen på tangentbordet medan du startar upp iPhoto och välja det lokala biblioteket.

Lycka till!



Translate this: USA Norge Danmark Finland Tyskland Frankrike Spanien Ryssland Portugal Italien Grekland Japan Kina

 

Kommentarer


Fyll i formuläret för att skapa en kommentar.

Namn

Rubrik

Kommentar

 

Sjyst

Skitbra artikel, mer sånt!
Skrivet av Nero - 20 feb 2009 08:30



 

Tipsa oss


Har du nyheter som kan vara av intresse för andra?

Tipsa oss här

Erbjudanden365.se