logo
plutt
 

Bättre bakåtkompatibilitet i Windows 7


mar
12

(Windows) Windows 7 har redan hyllats av flertalet testare, och nu ser det ut att finnas ytterligare en anledning att byta till Microsofts nya när det släpps.

Bättre bakåtkompatibilitet i Windows 7

Windows Vista var inte ett av Microsofts mest bakåtkompatibla operativsystem när det lanserades. Problemet är delvis åtgärdat av Microsoft efter ett antal uppdateringar, men det finns fortfarande en hel hög med programvara och inte minst hårdvara som fortfarande inte fungerar i Vista. De som tvunget måste använda sådana äldre program är således låsta till äldre versioner av Windows.


Microsofts testteam skriver nu i ett blogginlägg att man med Windows 7 lyckats göra så att fler applikationer kommer fungera i det nya operativsystemet, samt att särskild vikt har lagts på att göra så att tredjepartsprogram på andra språk än engelska ska vara kompatibla.


Hittills har man lyckats få drygt 30 applikationer som inte fungerade i Vista att fungera i Windows 7. Många av dessa applikationerna har helt eller delvis andra teckenuppsättningar än vad som används i det engelska språket. Hela listan på applikationer som nu går att köra i Windows 7 finns på bloggen hemsida, dock är inga svenska program med på listan.


30 applikationer kanske inte låter som så mycket men det ger ändå en fingervisning om att Microsoft tar problemet på allvar.


De förändringar i Windows 7 som man har gjort för att öka kompatibiliteten borde även kunna släppas som uppdateringar till Windows Vista i framtiden.

Länk: Engineering Windows 7

Translate this: USA Norge Danmark Finland Tyskland Frankrike Spanien Ryssland Portugal Italien Grekland Japan Kina

 

Kommentarer


Denna artikel har ännu ingen kommentar, bli först att kommentera denna nyhet.

Namn

Rubrik

Kommentar

  

Tipsa oss


Har du nyheter som kan vara av intresse för andra?

Tipsa oss här

Erbjudanden365.se