logo
plutt
 

Windows 7 släpps med Chrome?


jan
30

(Windows) Opera ASA har tröttnat på Microsofts monopol på webbläsarmarknaden och har nu registrerat ett officiellt klagomål hos Europeiska kommisionen.

Kommer Windows 7 lanseras med fler webbläsare?

Enligt skrivelsen anser Opera ASA - tillverkare av den norska webbläsaren med samma namn - att Microsoft konkurrerar på ojusta villkor när man inkluderar sin egna webbläsare Internet Explorer i sina operativsystem, samtidigt som man försvårar för andra aktörer att få sina webbläsare inkluderade redan från start.


Den 15:e januari lade Europeiska kommisionen fram en rapport som antyder att Microsoft har brutit mot europeiska konkurrenslagar sedan 1996 genom att endast inkludera Internet Explorer i sina Windows operativsystem.


Microsoft har nu 60 dagar på sig att besvara klagomålet - och om man vill - begära en överläggning då kommisionen kommer annordna en rättegångsliknande debatt om ärendet.


Microsofts direkta svar indikerade att man tänker sig en lösning där man lägger över ansvaret på OEMer istället och att det är upp till dom att inkludera fler webbläsare i sina grundinstallationer av Windowssystem.


Om det är en sådan lösning som man kommer fram till i kommisionen så blir resultatet sannolikt att Windows 7 installeras med flertalet webbläsare från OEMer.


Eftersom Windows 7 sannolikt kommer lanseras i slutet av året eller tidigt nästa år kommer man troligtvis följa vad det än är kommisionen kommer fram till, annars kan dryga böter vänta för Microsoft.


Om OEMer tvingas inkludera fler webbläsare i sina grundinstallationer kan vi få se Windowsdatorer med Mozilla Firefox, Googles Chrome, Opera web browser eller t.o.m. Apples Safari installerat redan från start.

Länk: Europeiska kommisionen

Translate this: USA Norge Danmark Finland Tyskland Frankrike Spanien Ryssland Portugal Italien Grekland Japan Kina

 

Kommentarer


Denna artikel har ännu ingen kommentar, bli först att kommentera denna nyhet.

Namn

Rubrik

Kommentar

  

Tipsa oss


Har du nyheter som kan vara av intresse för andra?

Tipsa oss här

Erbjudanden365.se