• Acer drabbas av dataintrång - tekniska manualer och modelldokumentation stulna

  Acer drabbas av dataintrång - tekniska manualer och modelldokumentation stulna

  PUBLICERAD 2023-03-09

  Den taiwanesiska datortillverkaren Acer har bekräftat att man utsatts för ett intrång där en stor mängd data stulits från företaget. Enligt Acer har ingen användardata exponerats i samband med intrånget, men tekniska manualer, mjukvaruverktyg, företagsinfrastruktur och modelldokumentation för datorer, surfplattor och telefoner har stulits.

  Acer har bekräftat att man har drabbats av ett dataintrång där en omfattande mängd data har stulits från företaget. Intrånget har resulterat i att tekniska manualer, mjukvaruverktyg, detaljer om företagets infrastruktur och modelldokumentation för datorer, surfplattor och telefoner har stulits. Enligt Acer finns det i nuläget ingen indikation på att användardata har exponerats i samband med intrånget.

  Informationen som stulits från Acer säljs nu på en populär hackerforum, enligt sajten Bleeping Computer. Det är oklart vilka som ligger bakom intrånget eller vad som motiverade attacken. Men det är troligt att informationen kan användas för att utveckla liknande produkter som Acer tillverkar. Det är också möjligt att informationen kan användas för att identifiera sårbarheter i företagets infrastruktur, vilket kan utnyttjas för framtida attacker.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst