• Akut säkerhetsuppdatering från Apple

  Akut säkerhetsuppdatering från Apple

  PUBLICERAD 2023-05-02

  Ett år efter introduktionen av Rapid Security Response har Apple nu utnyttjat verktyget för att genomföra snabba säkerhetsuppdateringar för sina operativsystem.

  Apple har nyligen använt sitt uppdateringsverktyg för akuta säkerhetsuppdateringar, Rapid Security Response, för första gången, rapporterar ARS Technica. Funktionen, som presenterades på Apples utvecklarkonferens WWDC för ett år sedan, möjliggör snabba och frekventa säkerhetsuppdateringar för de senaste versionerna av Apples olika operativsystem.

  Rapid Security Response är särskilt viktigt för att åtgärda sårbarheter som påverkar appar som använder sig av Apples webbläsarmotor Webkit. Den nu släppta uppdateringen finns tillgänglig för mobila enheter som kör IOS eller Ipad OS 16.4.1 samt för datorer som kör Mac OS 13.3.1.

  Apple har inte gått ut med någon detaljerad information om den eller de buggar som åtgärdats i denna uppdatering. Att bolaget använder Rapid Security Response visar dock att Apple tar säkerheten på allvar och är beredda att snabbt agera när säkerhetsbrister upptäcks. Detta bör ge användare av Apples produkter en ökad trygghet i att deras enheter skyddas effektivt mot potentiella hot.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst