• Allvarliga säkerhetsbrister upptäckta i AMD Ryzen-processorer

  Allvarliga säkerhetsbrister upptäckta i AMD Ryzen-processorer

  PUBLICERAD 2024-02-26

  AMD har publicerat information om fyra allvarliga säkerhetsbrister som påverkar Ryzen-processorer. Användare uppmanas att omgående uppdatera sin BIOS för att skydda sina system.

  AMD har nyligen avslöjat fyra högrisk-säkerhetsbrister som påverkar ett brett spektrum av dess Ryzen-processorer, inklusive server, skrivbords-, arbetsstations-, mobila och inbyggda Zen CPU:er. Dessa brister, som beskrivs i en detaljerad säkerhetsbulletin från företaget, inkluderar allvarliga hot som tjänsteförnekelseattacker, privilegieeskalering och godtycklig kodexekvering.

  För att skydda mot dessa hot, har AMD släppt BIOS-uppdateringar som adresserar de flesta, men inte alla, av dessa sårbarheter. Speciellt användare av Ryzen 3000 och 4000 serier samt inbyggda V2000 och V3000 system bör vara extra vaksamma. Företaget har planerat uppdateringar för att helt täcka dessa brister inom de kommande månaderna.

  Det är viktigt för alla AMD Ryzen-användare att kontrollera och uppdatera sin BIOS-version så snart som möjligt för att säkerställa skydd mot dessa hot.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst