• Amazon meddelar personalnedskärningar inom molntjänsten AWS

  Amazon meddelar personalnedskärningar inom molntjänsten AWS

  PUBLICERAD 2024-04-09

  Amazon har tillkännagett omfattande personalnedskärningar inom sitt molnverksamhetsområde, AWS, och i de team som jobbar med Amazons fysiska butiker. Detta trots ökande intäkter.

  Teknikjätten Amazon har nyligen meddelat om betydande personalnedskärningar som påverkar hundratals medarbetare inom Amazon Web Services (AWS), och Amazons fysiska butiksteam. Denna utveckling kommer trots AWS stadiga tillväxt, vilken nu representerar 14% av Amazons totala omsättning. De senaste ekonomiska rapporterna visar på en positiv trend för företaget, men det hindrar inte de senaste strategiska omstruktureringarna.

  Amazon har gjort förändringar i sin affärsmodell, bland annat med lanseringen av Amazon Fresh-butiker under 2020 och det nyligen tillkännagivna beslutet att avveckla sitt självutcheckningssystem, Just Walk Out, i USA. Företaget betonar att de svåra besluten om uppsägningar inom försäljning, marknadsföring och globala tjänster samt i teknikteamen för fysiska butiker är nödvändiga för att fortsätta leverera innovation till kunderna.

  Trots dessa nedskärningar betonar AWS att rekryteringen inte stannar. ”Vi kommer fortsätta att anställa och växa, särskilt inom kärnområdena i vår verksamhet”, enligt en talesperson för AWS. Det finns tusentals lediga jobb, och företaget arbetar för att hitta interna möjligheter för de anställda vars roller påverkas. Amerikanska anställda som berörs av nedskärningarna kommer att erbjudas lön och förmåner i minst 60 dagar, hjälp med att hitta nya jobb samt tillgång till övergångshälsoskydd och avgångsvederlag.

  Dessa förändringar återspeglar Amazons ansträngningar att anpassa sin verksamhet och investera i framtida tillväxtområden, såsom artificiell intelligens genom AWS, vilket inkluderar nyligen investeringar i säkerhets- och forskningsstartups som Anthropic.

  Teknikjättar, inklusive Microsoft med sin investering i ChatGPT, tävlar för att utveckla sina AI-kapaciteter, vilket pekar på en intensifierad strävan efter innovation inom sektorn.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst