• Användares surfhistorik delas med Bing genom Microsoft Edge

  Användares surfhistorik delas med Bing genom Microsoft Edge

  PUBLICERAD 2023-04-27

  Microsofts webbläsare Edge har uppmärksammats för att skicka adresserna till sajter som användare besöker till söktjänsten Bing. Experter och användare har uttryckt oro över integritetsfrågor.

  Microsofts webbläsare Edge har nyligen blivit föremål för oro när det upptäcktes att den skickar adresserna för de sajter användare besöker till söktjänsten Bing. Enligt sajten ARS Technica var det användare på Reddit som först larmade om problemet, vilket nu undersöks av Microsoft.

  Det verkar vara den senaste versionen av Edge-webbläsaren som skickar förfrågningar till adressen bingapis.com, inklusive den fullständiga adressen för nästan alla besökta sidor. Det är för närvarande oklart vad som orsakar denna överföring av data.

  Mjukvaruexperten Rafael Rivera, som talat med The Verge, tror att det kan röra sig om en felaktig funktion i Edge som syftar till att följa specifika innehållsskapare. Istället för att notifiera Bing enbart när användaren besöker innehållsskaparnas sidor, skickar Edge samtliga adresser.

  Microsofts kommunikationschef Caitlin Roulston har gått ut med ett uttalande till The Verge om att företaget undersöker saken och att lämpliga åtgärder kommer att vidtas. Denna fråga väcker återigen debatten om integritet på nätet och hur mycket information som delas mellan teknikföretag och deras användare.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst