• Apple avtäcker mixed reality-headsetet Vision Pro på WWDC

  Apple avtäcker mixed reality-headsetet Vision Pro på WWDC

  PUBLICERAD 2023-06-06

  Apple presenterade sitt nya mixed reality-headset, Vision Pro, under utvecklarkonferensen WWDC. Detta innovativa headset erbjuder en rad funktioner för både produktivitet och underhållning.

  Apple fortsätter att pressa gränserna för teknologisk innovation, nu med avtäckningen av sitt nya mixed reality-headset, Vision Pro, under företagets årliga utvecklarkonferens WWDC. Detta headset utmärker sig genom sina unika egenskaper som erbjuder användarna en uppsjö av möjligheter, från arbete till nöje.

  Vision Pro har ett distinkt utseende som påminner om skidglasögon och drivs av ett höftburet batteri. Det kräver ingen extra Apple-enhet och kontrolleras genom ögonrörelser, gester och röstkommandon. Användare kan också justera graden av VR och AR genom ett vridreglage, vilket ger möjlighet att interagera med 3D-objekt på många olika sätt.

  Headsetet är utrustat med teknologin Eyesight, vilket projicerar användarens ögon på en utåtriktad display. Dessutom kan det fånga 3D-upplevelser med djupinformation genom en inbyggd 3D-kamera.

  Trots det höga lanseringspriset på $3499 - lovar Apple över 100 spel och kompatibilitet med både Playstation 5- och Xbox-handkontroller. Förvänta dig att se mer av Vision Pro när det blir tillgängligt internationellt.

  Pris i Sverige är ännu oklart, men uppskattningsvis landar Apple Vision Pro någonstans mellan 38 000 - 40 000 kr.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst