• Apple överväger att öppna upp för externa appbutiker i IOS 17

  Apple överväger att öppna upp för externa appbutiker i IOS 17

  PUBLICERAD 2023-04-18

  Apples kommande mobiloperativsystem IOS 17 kan komma att erbjuda stöd för installation av appar från externa appbutiker. Detta kan vara en direkt påverkan av EU:s nya rättsakt om digitala marknader som träder i kraft 2024.

  Den kommande versionen av Apples mobiloperativsystem, IOS 17, kan vara förberedd för att tillåta installationer av appar från externa appbutiker. Detta hävdar Bloombergs Apple-expert och redaktör Mark Gurman. Förändringen kan vara en direkt respons på EU:s nya rättsakt om digitala marknader som träder i kraft 2024 och kommer att tvinga techjättar att tillåta alternativa appbutiker.

  I dagsläget tillåter Apple endast installationer via den egna appbutiken, App Store. Genom att öppna upp för externa appbutiker skulle företaget möta de nya krav som EU-lagstiftningen ställer. Detta skulle innebära en betydande förändring i Apples affärsmodell och möjligtvis ge användare mer valfrihet och konkurrens inom appmarknaden.

  Mer information om saken kan komma i samband med Apples årliga utvecklarkonferens, WWDC, som äger rum i juni. Det är där Apple traditionellt presenterar nyheter och uppdateringar kring sina produkter och operativsystem.

  Att Apple överväger att tillåta externa appbutiker i IOS 17 visar hur techjättar anpassar sig till nya regleringar som syftar till att skapa mer rättvis konkurrens på den digitala marknaden. Det återstår att se hur Apples användare kommer att reagera på denna förändring och vilken inverkan det kommer att ha på företagets marknadsandel inom appbranschen.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst