• Bing når 100 miljoner dagliga användare för första gången

  Bing når 100 miljoner dagliga användare för första gången

  PUBLICERAD 2023-03-09

  Microsofts sökmotor Bing har nått en milstolpe genom att överstiga 100 miljoner dagliga aktiva användare för första gången någonsin. Bing Chat, det nya AI-verktyget som nyligen lanserades, har också gjort sitt avtryck med 45 miljoner chattar sedan dess tillkomst.

  Microsoft har meddelat att Bing har nått en ny höjd genom att ha över 100 miljoner dagliga aktiva användare för första gången. Detta är en stor prestation för sökmotorn, som tidigare kämpat för att utmana Google som marknadsledare inom sökning.

  En av nycklarna till Bing:s ökade popularitet kan tillskrivas Bing Chat, som har introducerats som en integrerad AI-funktion på plattformen. Sedan lanseringen har användare genomfört över 45 miljoner chattar via verktyget. Bing Chat är utformat för att hjälpa användare att hitta svar på sina frågor och förbättra användarupplevelsen genom att tillhandahålla personliga rekommendationer och sökförslag.

  Trots denna milstolpe är Microsoft fullt medvetna om att deras siffror fortfarande är långt ifrån Googles. Men Bing:s senaste framgångar har gett dem anledning att vara nöjda och optimistiska över plattformens framtida tillväxt.

  För att fortsätta sin tillväxtsresa och öka sin användarbas ytterligare kommer Microsoft att behöva fortsätta att investera i Bing och dess funktioner. Med Bing Chat som en lovande start kan sökmotorn förhoppningsvis fortsätta att utveckla sin teknik och erbjuda användarna en ännu mer tillfredsställande sökupplevelse.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst