• Canvas från Open AI nytt verktyg för att skriva och koda med AI

    Canvas från Open AI nytt verktyg för att skriva och koda med AI

    PUBLICERAD 2024-10-04

    Open AI har introducerat ett nytt användargränssnitt Canvas för Chat GPT som möjliggör samarbete mellan skrivande och kodning.

    Open AI fortsätter att utveckla och förfina sina AI-verktyg vilket idag demonstrerats med lanseringen av ett nytt användargränssnitt kallat Canvas för Chat GPT. Canvas är designat som ett virtuellt arbetsutrymme där användare kan skriva text och kod samtidigt som de interagerar direkt med AI-assistenten Chat GPT. Detta gränssnitt möjliggör en ny nivå av samverkan inom projekt genom att ge användare möjlighet att markera specifika avsnitt för AI
    att fokusera på.

    Den nya funktionen har ett dedikerat kodfönster intill huvudchatten där användarna kan skriva och redigera kod utan att behöva lämna dialogen med AI. Denna integrerade design underlättar en smidigare och mer effektiv arbetsprocess speciellt för utvecklare och innehållsskapare som förlitar sig på AI för att generera och verifiera kod.

    Konceptet liknar till viss del Anthropics Artifacts som också syftar till att förbättra interaktionen mellan användare och AI. Men med Canvas tar Open AI ett steg framåt genom att integrera dessa funktioner direkt inom en interaktiv och användarvänlig plattform.

    Med Canvas positionerar sig Open AI i frontlinjen för innovativ AI-teknik vilket öppnar upp för nya möjligheter inom AI-assisterad programmering och innehållsskapande. Detta är bara det senaste exemplet på hur företaget strävar efter att göra AI mer tillgängligt och användbart för en bredare publik.

Kommentarer

  • För tillfället är kommentarer avstängda.

Mest läst