• ChatGPT förbättrar användarintegritet med nya inställningar

  ChatGPT förbättrar användarintegritet med nya inställningar

  PUBLICERAD 2023-04-26

  OpenAI uppdaterar ChatGPT för att ge användarna möjlighet att stänga av historiken och exportera sin data. Uppdateringen fokuserar på användarintegritet och kommer efter italienska myndigheters bannlysning av tjänsten.

  OpenAI har nyligen uppdaterat sin populära chattbot, ChatGPT, för att ge användarna större kontroll över sin data. Bland de nya funktionerna finns möjligheten att stänga av historiken, vilket innebär att ChatGPT inte kommer att träna på det innehåll som användaren genererar. Dessutom kan användare nu exportera all sin data.

  OpenAI:s teknikchef, Mira Murati, förklarar för Reuters att dessa uppdateringar är resultatet av interna diskussioner snarare än den bannlysning av tjänsten som italienska myndigheter nyligen beslutade om. ChatGPT kommer att fokusera mer på användarintegriteten i framtiden, enligt Murati.

  Det är viktigt att notera att trots dessa förbättringar kommer ChatGPT att fortsätta lagra alla konversationer i 30 dagar. Detta görs för att säkerställa att systemet inte missbrukas. OpenAI försäkrar dock att den lagrade datan inte kommer att användas för träning av tjänsten. Med dessa uppdateringar strävar OpenAI efter att balansera användarintegriteten med tjänstens prestanda och säkerhet.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst