• Cyberbrotten når nya höjder i USA under 2022

  Cyberbrotten når nya höjder i USA under 2022

  PUBLICERAD 2023-03-15

  Under 2022 ökade antalet cyberbrott i USA markant, vilket en ny rapport från FBI visar. Cyberkriminella stod för bedrägerier till ett värde av motsvarande 110 miljarder kronor, vilket är en ökning med 40 procent jämfört med året innan.

  Cyberbrotten fortsätter att öka och det senaste året blev inget undantag. En rapport från FBI visar att cyberkriminella i USA genomförde bedrägerier till ett värde av hela 110 miljarder kronor under 2022, vilket innebär en ökning med 40 procent jämfört med året innan. FBI pekar på bedrägerier i samband med investeringar i kryptovalutor som den största orsaken till ökningen, då antalet sådana bedrägerier tredubblades under året.

  Det finns flera anledningar till att cyberbrotten ökar. En av dem är att allt fler transaktioner sker digitalt och att många människor har börjat använda kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum. Tyvärr har det också lett till en ökning av bedrägerier och andra cyberattacker riktade mot dessa valutor. FBI och andra myndigheter arbetar för att bekämpa dessa brott, men det är viktigt att vara medveten om riskerna och ta nödvändiga försiktighetsåtgärder när man hanterar kryptovalutor eller gör andra digitala transaktioner.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst