• End-to-End Kryptering Nu Standard i Facebook Messenger

  End-to-End Kryptering Nu Standard i Facebook Messenger

  PUBLICERAD 2023-12-10

  Meta introducerar end-to-end kryptering för personliga meddelanden och samtal på Messenger och Facebook, en stor steg för användarnas integritet och säkerhet.

  Meta meddelade nyligen att de nu implementerar end-to-end kryptering för personliga meddelanden och samtal i Messenger och Facebook, vilket markerar en betydande förbättring av användarnas datasekretess. Sedan 2016 har Messenger erbjudit möjligheten att aktivera denna typ av kryptering, men nu blir det standardinställning för alla privata chattar och samtal.

  Enligt Loredana Crisan, chef för Messenger, är detta resultatet av års arbete där man ombyggt Messenger-funktionerna från grunden. Teamet bakom, bestående av ingenjörer, kryptografer och produktdesigners, har lagt stor vikt vid integritet och säkerhet.

  De nya uppdateringarna inkluderar inte bara förbättrad kryptering, utan även nya funktioner som redigering av meddelanden, högre mediakvalitet och försvinnande meddelanden. Metas engagemang för säker kommunikation understryks ytterligare av deras löfte att snart implementera liknande kryptering för Instagram-meddelanden.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst