• EU ger grönt ljus till Microsofts Activision/Blizzard-affär med betingelser

  EU ger grönt ljus till Microsofts Activision/Blizzard-affär med betingelser

  PUBLICERAD 2023-05-17

  Microsofts gigantiska förvärv av spelbolaget Activision Blizzard har godkänts av EU-kommissionen. Godkännandet kommer med kravet att Microsoft tillhandahåller gratis strömmande spel till alla EU-spelare.

  I en stor vändning för spelindustrin har EU-kommissionen godkänt Microsofts förvärv av Activision Blizzard. Godkännandet är dock villkorligt och kräver full efterlevnad av Microsofts åtaganden. Dessa åtaganden har identifierats som en betydande förbättring för molnspel jämfört med dagens situation.

  Här ingår ett avtal som Microsoft har ingått med Nvidia och Nintendo om spelströmning. Ett stort krav från EU är att Microsoft tillåter alla spelare i EU-området att spela alla nuvarande och kommande Activision/Blizzard PC-spel på vilken som helst strömmande plattform gratis.

  Även om Microsoft fick nej i Storbritannien, som inte längre är medlem i EU, har de överklagat beslutet. Om affären blir av kommer Microsoft att äga ikoniska spelvarumärken som Call of Duty, Diablo och Overwatch. Denna handel kan leda till betydande förändringar inom spelindustrin och molnspelstjänster.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst