• EU överväger konkurrensgranskning av Microsoft Teams

  EU överväger konkurrensgranskning av Microsoft Teams

  PUBLICERAD 2023-07-05

  Microsofts Teams kan komma att bli föremål för en konkurrensgranskning av EU, rapporterar Reuters. Detta kommer efter att konkurrenten Slack lade in ett formellt klagomål och kritiserade Microsofts hantering av plattformen.

  EU överväger att granska Microsofts kommunikationsplattform, Teams, med anledning av potentiella konkurrensproblem. Det rapporterar Reuters, som citerar källor med insyn i frågan. Microsoft har uppges ha försökt att bemöta EUs frågor och farhågor, men enligt dessa källor har företaget inte föreslagit tillräckliga åtgärder för att undvika en granskning.

  Konkurrensproblem uppstod i juli 2020, då Slack, som ägs av Salesforce, lämnade in ett formellt klagomål mot Teams. Slack anklagade Microsoft för att ha knutit Teams till sin Office-suite och för att ha dolt den sanna kostnaden för användarna.

  Microsoft har ännu inte kommenterat rapporterna om den möjliga EU-granskningen. Om granskningen äger rum, kan det leda till ännu mer skärpt konkurrens inom kommunikationsplattformsbranschen. Denna fråga belyser vikten av konkurrensregler och företagens ansvar att erbjuda transparenta kostnader för sina tjänster.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst