• GitHub erbjuder nu push protection till alla publika repositories

  GitHub erbjuder nu push protection till alla publika repositories

  PUBLICERAD 2023-05-17

  För att hjälpa utvecklare att proaktivt skydda sin kod, erbjuder GitHub nu push protection till alla publika repositories. Denna säkerhetsfunktion förhindrar läckage av hemligheter och var tidigare endast tillgänglig för privata repositories.

  GitHub tar ett steg framåt i att förhindra läckage av känslig information, genom att göra sin push-skyddsfunktion (push protection) tillgänglig för alla publika repositories. Denna säkerhetsfunktion skannar kod innan den publiceras, för att förhindra att hemligheter, som lösenord, krypteringsnycklar eller API-nycklar, av misstag läcker ut.

  Funktionen var tidigare endast tillgänglig för privata repositories med en GitHub Advanced Security-licens. GitHub hoppas att den bredare tillgängligheten kommer att hjälpa utvecklare att proaktivt säkra sin kod och förhindra dataintrång.

  Push-skyddet arbetar genom att skanna kodkommittens innehåll innan den publiceras. Om hemligheter upptäcks, varnas utvecklaren direkt i sin integrerade utvecklingsmiljö eller CLI.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst