• Google avtäcker Gemma nya lättviktsmodeller för AI

  Google avtäcker Gemma nya lättviktsmodeller för AI

  PUBLICERAD 2024-02-21

  Google har nyligen lanserat Gemma, en ny serie AI-modeller, som erbjuder lättviktsalternativ för både kommersiellt och forskningsbruk.

  I en banbrytande utveckling har Google presenterat sin senaste innovation inom artificiell intelligens: Gemma, en ny serie av lättviktsmodeller som bygger på företagets tidigare framgångar med Gemini. Dessa nya modeller, som börjar med Gemma 2B och Gemma 7B, har skapats för att tillgodose både kommersiella och forskningsbehov inom AI.

  Google har ännu inte delat detaljerade prestandajämförelser mot konkurrenter som Meta och Mistral men har beskrivit modellerna som state-of-the-art. Gemma-modellerna, som använder en liknande arkitektur som både Gemini och de tidigare PaLM-modellerna, lovar att vara kraftfulla verktyg för AI-utvecklare. För att underlätta integrationen och användningen erbjuder Google tillgång till förberedda Colab och Kaggle-anteckningsböcker samt integrationer med bland annat Hugging Face och Nvidias NeMo.

  Trots att Google betonar modellernas öppenhet, poängterar företaget att de inte är öppenkällkod, vilket understryker Googles strategiska tillvägagångssätt till AI-utveckling. Denna lansering markerar ett intressant steg för Google i att balansera öppen innovation med företagets egna affärsintressen.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst