• Google och Taito återupplivar Space Invaders med AR-teknik

  Google och Taito återupplivar Space Invaders med AR-teknik

  PUBLICERAD 2023-05-13

  Det klassiska arkadspelet Space Invaders kommer att få en modern makeover i form av en augmented reality-version. Google och spelutvecklaren Taito ligger bakom projektet, som ska lanseras i sommar.

  Google och spelutvecklaren Taito ger det klassiska arkadspelet Space Invaders en ny dimension genom att återuppliva det i en augmented reality-version. Det 45 år gamla spelet kommer nu i en modern tappning med namnet Space Invaders: World Defense.

  Spelet kommer att vara baserat på Googles AR-verktyg, AR Core, och Geospatial Creator, vilket ger spelarna en unik spelupplevelse i deras fysiska miljö. Lanseringen av det moderniserade spelet kommer att ske någon gång i sommar.

  Detta samarbete mellan Google och Taito visar på teknikens förmåga att förnya och förändra hur vi spelar, med hjälp av augmented reality för att skapa en djupare och mer engagerande spelupplevelse.

  Med den kommande lanseringen av Space Invaders: World Defense tas ännu ett steg mot en framtida spelvärld som integreras allt mer med vår egen verklighet.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst