• Kali Linux 2024.1 släppt med många nyheter

  Kali Linux 2024.1 släppt med många nyheter

  PUBLICERAD 2024-03-04

  Den senaste versionen av Kali Linux, 2024.1, introducerar en temaförnyelse och nya verktyg för att förbättra säkerheten och effektiviteten för etiska hackare.

  Offensive Security har nu släppt Kali Linux 2024.1, den första uppdateringen detta år för den Debian-baserade distributionen som är skräddarsydd för etisk hacking och penetrationstestning. Med en årlig tradition att fräscha upp användargränssnittet erbjuder den nya versionen inte bara en estetisk uppdatering genom nya bakgrundsbilder och teman för skrivbordet, boot loadern och inloggningsskärmen och förnyade appikoner bland annat.

  Denna uppdatering inkluderar viktiga förbättringar som möjligheten att kopiera VPN IP-adresser med ett enkelt klick i Xfce 4.18 skrivbordsmiljön, och ett byte till Loupe som standard bildvisare i GNOME 45. Bland de nya verktygen märks BlueHydra, en tjänst för upptäckt av Bluetooth-enheter, OpenTAXII, en TAXII-serverimplementation från EclecticIQ, readpe för manipulation av Windows PE-filer, Snort, ett flexibelt system för upptäckt av intrång i nätverk (IDS), och Above, ett verktyg för att hitta sårbarheter i nätverk.

  Förutom mjukvaruuppdateringar förbättrar Kali Linux 2024.1 stödet för mobila enheter i Kali NetHunter, inklusive nya modeller som Samsung Galaxy S24 Ultra och Xiaomi Poco X3 NFC, samtidigt som stödet för Android 14 introduceras. Kali Linux 2024.1, som drivs av Linux kernel 6.6 LTS, finns tillgänglig för nedladdning i olika format, och för befintliga användare räcker det med att köra `sudo apt update && sudo apt full-upgrade` för att njuta av de senaste funktionerna. Med denna uppdatering fortsätter Kali Linux att vara en central resurs för cybersäkerhetsprofessionella världen över.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst