• Kanadensiska streamingregler stärker stöd för inhemskt innehåll

  Kanadensiska streamingregler stärker stöd för inhemskt innehåll

  PUBLICERAD 2023-05-02

  Kanada har antagit en ny lag som tvingar streamingtjänster som Netflix och Spotify att bidra ekonomiskt till kanadensiska produktioner. Lagen likställer streamingtjänster med traditionella tv- och radiokanaler.

  Kanada har nyligen antagit en ny streaminglag som kräver att tjänster som Netflix och Spotify bidrar ekonomiskt till kanadensiska tv-serier, musik och annat innehåll, enligt Engadget. Lagen innebär att streamingtjänster nu omfattas av liknande krav som traditionella tv- och radiokanaler i landet.

  Den nya lagen ger den kanadensiska radio-, tv- och telekommissionen betydande befogenheter över streamingbolagen. Kritiker menar att lagen riskerar att skapa överdriven reglering och att den är för bred och otydlig. Detta kan potentiellt påverka utbudet av streamingtjänster och deras affärsmodeller i Kanada.

  Det återstår att se hur streamingtjänsterna kommer att anpassa sig till dessa nya krav och vilken effekt lagen kommer att ha på branschen. Vissa menar att det kan leda till ökade priser för konsumenterna, medan andra tror att det kan gynna kanadensiskt innehåll och bidra till en mer mångsidig och kulturellt rik mediemiljö.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst