• Linux har förlorat slaget om minibärbara

  Linux har förlorat slaget om minibärbara

  PUBLICERAD 2009-06-03

  Slaget om vilket operativsystem som är bäst är över, och vinnaren är Windows. Ja, om vi pratar om minibärbara vill säga.

  Kunderna har sagt sitt, man vill ha ett operativsystem som man är van vid. Att returprocenten för netbooks med Linux är väsentligt högre än för samma datorer med Windows förinstallerat gör nu att både tillverkare och återförsäljare har tröttnat.


  Därför satsar Asus och MSI nu uteslutande på Windows till sina minibärbara. Fler tillverkare är på gång att också sluta tillverka netbooks med Linux förinstallerat.


  Frågan man kan ställa sig är om det är fel på den förinstallerade Linuxdisten eller om det är kunderna som är ovilliga att lära sig något nytt.


  Svaret på frågan är egentligen oviktig. I denna branschen är det pengarna som styr, och det innebär att man tillverkar och säljer det som folk vill ha. Och folk verkar uppenbarligen vilja ha ett operativsystem och program som man känner sig van vid.


  Det ska bli intressant att se om Android kan ta över Linux plats som netbookOS på ett övertygande sätt när de når butikshyllorna.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst