• Lösensumma krävs efter Western Digital-hack

  Lösensumma krävs efter Western Digital-hack

  PUBLICERAD 2023-04-16

  Hackare har stulit 10 TB data från datalagringstillverkaren Western Digital, inklusive kundinformation. De kräver nu ett åttasiffrigt belopp som lösensumma för att inte publicera den stulna informationen.

  Tidigare i månaden drabbades Western Digital, en av världens största datalagringstillverkare, av ett omfattande dataintrång. Hackarna påstår sig ha stulit hela 10 TB data, bland annat information om företagets kunder. För att inte publicera den stulna informationen kräver de nu en lösensumma i form av ett åttasiffrigt belopp.

  Techcrunch har rapporterat om händelsen och varit i kontakt med en av hackarna bakom intrånget. Hackaren har visat Techcrunch stickprov av den information som de påstår sig ha kommit över, och informationen tycks vara autentisk. Detta pekar på att intrånget kan ha allvarliga konsekvenser för Western Digital och deras kunder.

  Företaget har ännu inte kommenterat händelsen eller bekräftat om de avser att betala lösensumman. Det är oklart hur hackarna lyckades genomföra intrånget, men det är troligt att de utnyttjade någon form av säkerhetsbrist i företagets system.

  Dataintrång av denna typ är inte ovanliga, och företag världen över kämpar ständigt mot hotet från hackare och cyberbrottslingar. Denna händelse visar än en gång vikten av att företag investerar i högsta möjliga säkerhetsåtgärder för att skydda både sig själva och sina kunder.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst