• Majoritet av amerikaner oroade över Tiktoks kinesiska moderbolag

  Majoritet av amerikaner oroade över Tiktoks kinesiska moderbolag

  PUBLICERAD 2023-03-21

  En färsk undersökning av Washington Post visar att 71 procent av amerikanerna är oroliga över Tiktoks kinesiska moderbolag. Samtidigt är en betydande andel för en bannlysning av appen.

  Enligt en nyligen genomförd undersökning av Washington Post är en majoritet av amerikanerna oroade över att Tiktoks moderbolag, som är kinesiskt, skulle kunna använda appen för att spionera på amerikanska användare eller sprida desinformation. 71 procent av de tillfrågade uttryckte oro över detta.

  Undersökningen visade också att 41 procent av amerikanerna är för en bannlysning av Tiktok i USA, medan 25 procent är emot en sådan åtgärd. Amerikanska myndigheter har tidigare uttryckt oro över appens användning för spioneri och desinformation.

  Tiktoks popularitet har varit en global sensation, men debatten om dess kinesiska ägare har ökat i intensitet de senaste åren. Många länder har redan infört begränsningar eller förbud mot appen. Även om inget beslut har fattats än så är det tydligt att oro över appens kinesiska moderbolag kommer att fortsätta vara en huvudpunkt i debatten om dess användning i USA.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst