• Meta ökar satsningar på Reality Labs och metaversumet

  Meta ökar satsningar på Reality Labs och metaversumet

  PUBLICERAD 2022-12-23

  Metas teknikchef Andrew Bosworth har meddelat i ett blogginlägg att företaget kommer att öka sina satsningar på divisionen Reality Labs, som arbetar med det så kallade metaversumet.

  I sin bloggpost Varför vi fortfarande tror på framtiden meddelar Metas teknikchef Andrew Bosworth att företaget kommer att öka sina satsningar på divisionen Reality Labs, som arbetar med det så kallade metaversumet. Reality Labs har mött mycket skepsis från olika håll, men Bosworth hävdar att företaget är lika engagerat i sin framtidsvision som när den först tillkännagavs. Han skriver att 20 procent av Metas kostnader under 2023 kommer att läggas på Reality Labs, en siffra som var 18 procent under tredje kvartalet 2022.

  Bosworth förklarar att Meta har investerat i olika tekniker och teknologier som hjälper användare att skapa och uppleva virtuella världar och verklighetstrogna digitala kopior av den fysiska världen. Dessa tekniker inkluderar bärbara datorer med hög prestanda, 3D-scanning och -modellering, virtuell verklighet och augmented reality. Bosworth säger att Meta tror att dessa tekniker kommer att revolutionera sätten vi kommunicerar, lär oss, skapar och interagerar med varandra på.

  Bosworth menar att Meta har kommit mycket långt på den här resan, men att det finns mycket kvar att göra. Han uppmanar användare att fortsätta följa företaget och att hålla ögonen öppna för kommande utvecklingar inom metaversumet.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst