• Meta planerar att säga upp tusentals anställda

  Meta planerar att säga upp tusentals anställda

  PUBLICERAD 2023-03-09

  Meta, tidigare känt som Facebook, planerar att säga upp tusentals personer den här veckan. Uppgifterna kommer bara några månader efter att företaget redan sparkat drygt 11 000 personer.

  Facebook-ägaren Meta planerar att säga upp tusentals personer denna vecka, enligt källor till Bloomberg. Denna rapport kommer endast några månader efter att företaget redan har sparkat över 11 000 anställda, vilket motsvarar ungefär 10 procent av dess globala arbetsstyrka. Anledningen till de nya uppsägningarna är inte officiellt känd, men källorna hävdar att det inte är en del av det tidigare sparpaketet som orsakade de tidigare uppsägningarna.

  Istället hävdar källorna att uppsägningarna är en del av Metas planer att nå specifika finansiella mål. Detta är troligtvis en del av företagets ansträngningar att öka sin lönsamhet och förbättra sin ekonomiska position efter flera år av snabb tillväxt och stora investeringar. Meta, som tidigare var känt som Facebook, har nyligen ändrat sin strategi för att fokusera mer på privat kommunikation och användares integritet, vilket har lett till en nedgång i antalet användare och annonseringsintäkter.

  Det är ännu oklart vilka delar av Meta som kommer att påverkas av dessa nya uppsägningar, men det kan förväntas att det kommer att ha en betydande inverkan på företagets arbetsstyrka. Meta har ännu inte kommenterat uppgifterna, men det förväntas att en officiell uttalande kommer att göras inom kort.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst