• Meta Quest 3 är nya generationens VR-glasögon med AR-teknik

  Meta Quest 3 är nya generationens VR-glasögon med AR-teknik

  PUBLICERAD 2023-06-01

  Meta Quest 3 erbjuder en mix av virtual reality (VR) och augmented reality (AR) i ett enda headset, vilket innebär ett stort steg framåt från föregångaren Quest 2. Modellen kommer dock med en högre prislapp.

  Meta Quest 3, den senaste generationen av VR-glasögon, har äntligen lanserats och erbjuder en mycket förbättrad upplevelse jämfört med dess föregångare Quest 2. Den största nyheten är stödet för mixed reality, vilket innebär att både virtual reality (VR) och augmented reality (AR) integreras i samma headset. Detta är en teknik som vi även förväntar oss se i Apples kommande AR/VR-headset som förväntas presenteras på WWDC nästa vecka.

  Utöver mixed reality introducerar Quest 3 även nya kameror som kan återge omgivningen i färg, vilket skapar en klarare och tydligare bild av omgivningen under spelets gång. En ny generation Qualcomm-chip ger också upp till dubbel grafikprestanda jämfört med Quest 2, vilket öppnar upp för ännu mer visuellt imponerande VR-upplevelser.

  Men den uppgraderade upplevelse kommer med en kostnad. Meta har skruvat upp prislappen ytterligare och vill ha 6 790 kronor för modellen med 128 GB lagringsutrymme. Det är ett pris som är flera tusen kronor mer än sin föregångare, vilket kan göra det svårt för vissa konsumenter att motivera uppgraderingen.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst