• Meta slutar stödja NFT:er på plattformar efter nedgången på kryptomarknaden

  Meta slutar stödja NFT:er på plattformar efter nedgången på kryptomarknaden

  PUBLICERAD 2023-03-15

  Efter mindre än ett år av att ha lanserat NFT-stöd på sina plattformar, har Meta, tidigare känt som Facebook, meddelat att de nu kommer att upphöra med stöd för digitala samlarföremål. Företagets fintech-chef, Stephane Kasriel, har uttalat sig om beslutet på Twitter och meddelat att de kommer att fokusera på andra sätt att stödja sina användare.

  Meta har följt trenden med NFT:er, som har blivit alltmer populära under de senaste åren. Digitala samlarföremål har setts som ett sätt för kreatörer att sälja unika digitala varor och tjäna pengar på sin konst och kreativa arbete. Men efter kryptomarknadens nedgång har Meta beslutat att dra tillbaka stödet för NFT:er.

  I sitt Twitter-inlägg skrev Stephane Kasriel att Meta kommer att varva ned när det gäller digitala samlarföremål och istället fokusera på att stödja innehållsskapare, människor och företag på andra sätt. Detta kan innebära att de kommer att utforska andra sätt att tjäna pengar på plattformen, som till exempel annonsering eller andra former av kreativ försäljning.

  Även om Meta varit försiktiga med att inte specificera exakt varför de väljer att avsluta stödet för NFT:er, är det troligt att nedgången på kryptomarknaden spelade en stor roll i beslutet. Kryptomarknaden har upplevt en betydande nedgång under de senaste månaderna, vilket har påverkat många olika kryptobaserade projekt och företag.

  Även om beslutet att dra tillbaka stödet för NFT:er kan komma som en besvikelse för många användare, är det viktigt att komma ihåg att Meta fortfarande är en plattform med många möjligheter för både innehållsskapare och användare. Företaget har visat sig vara villigt att anpassa sig till förändringar i marknaden och kommer förmodligen fortsätta att utforska nya sätt att stödja sin användarbas.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst