• Microsoft adresserar allvarliga sårbarheter i senaste säkerhetsfixen

  Microsoft adresserar allvarliga sårbarheter i senaste säkerhetsfixen

  PUBLICERAD 2023-11-15

  Microsofts senaste säkerhetsuppdatering adresserar 60 sårbarheter, varav tre redan utnyttjats. Bland de mest kritiska finns en allvarlig brist i Windows Desktop Manager och Cloud Files Mini Filter Driver.

  Microsoft har i sin senaste säkerhetsuppdatering, känd som Patch Tuesday, rättat till omkring 60 sårbarheter. Bland dessa är tre brister som redan aktivt utnyttjats av angripare. En allvarlig sårbarhet i Windows Desktop Manager (WDM) och en annan i Windows Cloud Files Mini Filter Driver möjliggör båda höjda systemrättigheter, med en riskbedömning på 7,8 av 10. Dessutom har en brist i Windows Defender SmartScreen, som tillåter förbikoppling av säkerhetsfunktioner, upptäckts.

  Experter betonar vikten av att snabbt implementera denna uppdatering för att skydda sig mot dessa hot. Bland övriga rättade brister finns kritiska sårbarheter i Azure CLI och en 9,8-poängsbetygsatt fjärrkodsexekveringsbugg. Microsofts proaktiva åtgärder understryker vikten av kontinuerliga uppdateringar för cybersäkerhet.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst