• Microsoft delar på Teams och Office globalt efter EU beslut

  Microsoft delar på Teams och Office globalt efter EU beslut

  PUBLICERAD 2024-04-03

  Efter att ha separerat Teams och Office i EU, går Microsoft nu vidare med en global separation, vilket ses som en fördel för rivaler som Slack och Zoom.

  I ett betydande drag som speglar ändringar som redan genomförts i EU, kommer Microsoft nu att separera sina mjukvaror Teams och Office på global nivå. Denna utveckling, rapporterad av tekniksajten ARS Technica, markerar en betydelsefull förändring i Microsofts affärsstrategi och erbjuder mer flexibilitet för företag världen över i deras mjukvaruinköp.

  En talesperson för Microsoft framhäver separationens fördelar, vilket potentiellt kan underlätta för företag att anpassa sina digitala arbetsplatser efter specifika behov utan att vara bundna till en enda leverantörs ekosystem.

  Denna förändring ses som en vinst för Microsofts konkurrenter, särskilt Slack och Zoom, som har kämpat för marknadsandelar mot det tidigare sammanlänkade Teams och Office-paketet. Genom att erbjuda Teams och Office som separata enheter kan Microsoft möjliggöra en mer flexibel användning och inköp av sina tjänster, vilket speglar ett växande behov inom teknikindustrin för anpassningsbara lösningar.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst