• Microsoft inaktiverar Internet Explorer permanent på Windows 10-datorer

  Microsoft inaktiverar Internet Explorer permanent på Windows 10-datorer

  PUBLICERAD 2023-02-17

  Microsoft har släppt en uppdatering för Windows 10 som permanent inaktiverar Internet Explorer på datorer som kör operativsystemet. Detta steg kommer efter att företaget redan i somras slutade stödja den äldre webbläsaren.

  Enligt sajten MS Power User har Microsoft slutat stödja Internet Explorer, sin äldre webbläsare, redan tidigare under sommaren. I en nyligen släppt uppdatering har företaget ytterligare inaktiverat Internet Explorer på datorer som kör Windows 10. Detta innebär att användare inte längre kommer att ha tillgång till Internet Explorer som standardwebbläsare på sina enheter, och att de istället uppmanas att använda Microsofts nya webbläsare, Edge.

  Denna förändring är en del av Microsofts långvariga strategi att överge Internet Explorer och ersätta den med en mer modern och säker webbläsare.

  Under de senaste åren har Edge utvecklats av Microsoft för att erbjuda bättre prestanda och säkerhet, samt stöd för nya webbstandarder. Eftersom Internet Explorer har haft flera säkerhetsproblem och dessutom varit allmänt omodern, är det inte längre lämpligt att använda den som standardwebbläsare. Microsoft uppmanar därför användare att uppgradera till Edge för att få en bättre och mer säker webbläsarupplevelse.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst