• Microsoft utforskar molnbaserat Windows

  Microsoft utforskar molnbaserat Windows

  PUBLICERAD 2023-06-29

  Microsoft undersöker möjligheten att göra operativsystemet Windows tillgängligt via molnet. En sådan förändring skulle kunna innebära att Windows kan köras på nästan vilken dator som helst.

  Microsoft kan vara på väg att ändra spelreglerna inom operativsystem. Enligt The Verge överväger teknikjätten möjligheten att göra Windows tillgängligt helt och hållet via molnet. Detta skulle innebära att Windows kan köras på nästan vilken dator som helst, vilket öppnar upp för ett helt nytt sätt att använda operativsystemet.

  Denna potentiella förändring framkom i en intern presentation från Microsoft förra sommaren och verkar vara ett svar på Googles lösning för Chromebook-datorer. Windows 365 tillåter redan strömning av detta slag, men tjänsten är för närvarande begränsad till företagsanvändare.

  Även om det för tillfället är oklart hur långt framskridna Microsofts planer är, föreslår presentationen att den traditionella versionen av Windows inte skulle avvecklas. Denna utveckling understryker återigen Microsofts fortsatta satsning på molntjänster och deras vilja att möta konkurrensen från Google.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst