• Nästa Firefox ute i ny betaversion

  Nästa Firefox ute i ny betaversion

  PUBLICERAD 2009-03-15

  Mozilla har släppt en ny beta av kommande Firefox 3.1 - eller Firefox 3.5 som den numera heter - och det är mycket nytt på gång.

  Mozilla bästämde sig nyligen för att byta versionsnumret för nästa utgåva av Firefox från 3.1 till 3.5. Ändringen kom dock inte med i den nya betaversionen av Firefox som fortfarande heter Firefox 3.1 beta 3, som finns tillgänglig på hela 64 olika språk.


  Den nya betautgåvan innehåller bland mycket annat förbättringar i samband med Private Browsing Mode, vilket gör att en användare kan surfa på datorn utan att några cookies eller något annat från surfsessionen lagras lokalt på datorn.


  Den nya betan ska även innehålla förbättringar i vad som kallas "web worker thread", en teknik som gör det möjligt för webbläsaren att köra javascript-trådar i bakgrunden.


  Det ska även bli förbättringar i stabilitet och prestanda i javascriptmotorn TraceMonkey, men den innehåller fortfarande fleratalet kända fel. Det är mycket på grund av dessa fel som har försenat Firefox 3.1/3.5.


  Dessutom kommer Firefox 3.5 ha stöd för HTML5:s implementation av ljud och video, stöd för W3C:s Geolocation API, utökat stöd för egenskaper i CSS 2.1- och 3 för att nämna några ytterligare nyheter.


  Mer information om betan hittar du på länken nedanför.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst