• Nya Iphone 15-modeller med 3-nanometerchipp med högre prestanda och lägre energiförbrukning

  Nya Iphone 15-modeller med 3-nanometerchipp med högre prestanda och lägre energiförbrukning

  PUBLICERAD 2022-12-26

  Nya uppgifter tyder på att pro-versionerna av nästa års Iphone 15 kommer att vara utrustade med systemkretsar tillverkade i en 3-nanometersprocess.

  Enligt uppgifter från taiwanesiska Digitimes kommer pro-versionerna av nästa års flaggskeppstelefoner från Apple (antagligen Iphone 15) att vara utrustade med systemkretsar tillverkade i en 3-nanometersprocess. Massproduktionen av den nya chippen, som fått namnet A17, ska enligt rapporterna dra igång under torsdag. Detta nya chipp erbjuder upp till 15 procent högre prestanda jämfört med föregångaren A16, samtidigt som det förbrukar 30 procent mindre energi. Dessa uppgraderingar kan vara viktiga för användare som vill ha en telefon med hög prestanda och lång batteritid.

  Det är inte förvånande att Apple fortsätter att förbättra sina chipp, eftersom de spelar en viktig roll för en telefons prestanda och energieffektivitet. En 3-nanometersprocess innebär att kretsar kan packas tätare, vilket kan leda till snabbare prestanda och lägre energiförbrukning. Detta kan vara speciellt viktigt för användare som spelar grafikintensiva spel eller utför processor-intensiva uppgifter på sin telefon. Även om det ännu är oklart om detta rykte stämmer, är det troligt att Apple kommer att fortsätta att förbättra sina chipp och andra komponenter för att erbjuda sina kunder en telefon med hög prestanda och lång batteritid.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst