• Oktas källkod stulen efter att privat repo på Github hackats

  Oktas källkod stulen efter att privat repo på Github hackats

  PUBLICERAD 2022-12-23

  Okta fick sin källkod stulen efter att deras privata repo på Github hackades i december.

  Enligt Bleeping Computer har autentiseringsföretaget Okta fått sin källkod stulen efter att företagets privata repo på Github hackades. Stölden ska ha inträffat i december, men angriparna lyckades inte få tillgång till Oktas tjänster eller kunders data. De drabbade repona ska inkludera Okta Workforce Identity Cloud, men inte Autho Customer Identity Cloud-produkter.

  Okta har ännu inte kommenterat händelsen, men företaget har sagt att de inte förlitar sig på sin källkod för att hålla sina tjänster säkra. Det är oklart vad som var angriparnas motiv för att stjäla källkoden eller vad de planerar att göra med den. Det är också oklart hur hackarna lyckades få tillgång till den privata datakatalogen på Github.

  Nyheten om stölden av källkoden har väckt oro kring säkerheten i Oktas produkter och tjänster. Trots att hackarna inte fick tillgång till Oktas tjänster eller kunders data kan stölden av källkoden potentiellt ge dem möjlighet att hitta sårbarheter eller svagheter i företagets system. Det är viktigt att Okta snabbt hanterar det här problemet och försäkrar sina kunder om att deras produkter och tjänster fortfarande är säkra.

  I kölvattnet av hacket är det också viktigt för företag att prioritera säkerheten i sin data och se till att deras privata datakataloger och andra känsliga uppgifter skyddas på rätt sätt.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst