• Omfattande störningar hos Cloudflare påverkade användare globalt

  Omfattande störningar hos Cloudflare påverkade användare globalt

  PUBLICERAD 2023-11-04

  Cloudflare drabbades igår av störningar som påverkade användare världen över. Orsaken visade sig vara ett strömfel i Oregon.

  Cloudflare, som är en ledande leverantör av internetinfrastruktur, upplevde under gårdagen omfattande störningar. Enligt rapporter från Zdnet slog problemen ut viktiga delar av tjänstens användargränssnitt samt API:er, vilket skapade svårigheter för användare över hela världen. Cloudflare meddelade att en del av systemen nu är återställda och fungerar som vanligt, men att arbetet med att åtgärda kvarstående problem fortsätter.

  Störningarna hade sin grund i ett regionalt strömförsörjningsfel i delstaten Oregon, där ett av Cloudflares datacenter är lokaliserat. Företaget arbetar fortsatt intensivt med att lösa situationen och återställa full funktionalitet.

  Denna händelse belyser vikten av robust infrastruktur för internetföretag och de potentiella effekterna av oförutsedda händelser såsom strömavbrott. Cloudflare har försäkrat sina användare om att de vidtar alla nödvändiga åtgärder för att snabbt återupprätta sina tjänster. Företaget har ännu inte kommenterat eventuella långsiktiga planer för att förhindra liknande incidenter i framtiden.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst