• Project Atom har arkiverats, Pulsar är vägen framåt

  Project Atom har arkiverats, Pulsar är vägen framåt

  PUBLICERAD 2022-12-23

  Project Atom, en korsplattform, öppen källkods-text- och källkodsredigerare byggd på Electron med stöd för plugin och inbäddad Git-kontroll, har arkiverats.

  Atom har varit ett populärt val för utvecklare på grund av sin flexibilitet och anpassningsförmåga under de senaste åtta åren. Microsoft köpte GitHub, företaget som utvecklade Atom, i juni 2018 men ändrade sin strategi för sex månader sedan och meddelade att projektet skulle avslutas den 15 december 2022 till förmån för Visual Studio Code. Nu kan Atom endast användas för historiska ändamål och kan klonas för att forkas till ett annat projekt.

  Ett nytt projekt som försöker fylla tomrummet efter Atom är Pulsar, en fri, gemenskapsdriven projektbyggd på Electron med fler funktioner än Atom. Pulsar erbjuder funktioner som en inbyggd pakethanterare, smart autokomplettering, filsystemsbläddrare och flera paneler, och bygger vidare på dessa.

  Liksom Atom är Pulsar en korsplattformapplikation som kan installeras på Windows, Linux och macOS. Linux-användare kan också ladda ner RPM- och DEB-installationsfiler samt den populära distro-oberoende AppImage-formatet.

  Pulsar-projektet befinner sig fortfarande i ett tidigt stadie, och det kan finnas buggar som ännu inte har åtgärdats.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst