• Raspberry Pi 5 försenas till 2024

  Raspberry Pi 5 försenas till 2024

  PUBLICERAD 2022-12-23

  Lanseringen av Raspberry Pi 5 har därför skjutits upp till 2024 för att man ska kunna möta efterfrågan på befintliga modeller.

  Om du har försökt köpa en Raspberry Pi nyligen, så har du säkert märkt att det kan vara svårt att få tag på en. Detta beror på den höga efterfrågan på Raspberry Pi-datorer, som är en av de mest populära enheterna för att bygga egna datorer och elektroniska projekt.

  Men det är inte bara efterfrågan som gör det svårt att få tag på Raspberry Pi-enheter. En global komponentbrist har också försvårat tillgången på dessa datorer. Raspberry Pi Foundations grundare, Eben Upton, har sagt till Ars Techinica att det kan dröja minst ett år innan ordningen är återställd på marknaden.

  Som en följd av dessa utmaningar har lanseringen av Raspberry Pi 5 blivit försenad till 2024. Detta för att företaget ska hinna hantera beställningarna av tidigare modeller, såsom Raspberry Pi 3 Model A+, Raspberry Pi Zero 2 W och Raspberry Pi 4.

  Så om du är på jakt efter en Raspberry Pi, så är det viktigt att vara beredd på att vänta ett bra tag på leverans. Men det kan också vara värt att hålla utkik efter andra alternativ, som kan hjälpa dig att komma igång med dina elektronikprojekt. Det finns många olika datorer och mikrokontroller på marknaden som kan passa för olika projekt och behov. Så även om du inte kan få tag på en Raspberry Pi just nu, så finns det fortfarande möjligheter att komma igång med ditt nästa elektronikprojekt.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst