• Så får du Windows 7 gratis

  Så får du Windows 7 gratis

  PUBLICERAD 2009-04-15

  Frågorna runt prissättningen av Microsofts kommande operativsystem - Windows 7 - är många. Klart är dock att det går få Windows 7 rabatterat, eller t.o.m. gratis när det väl släpps.

  Enligt NeoWin finns det flera olika sätt att lyckas med just detta.


  Här listar vi några olika alternativ:

  • Köp en ny dator mellan den 26:e juni i år och 31: januari 2010 så kommer din nya dator vara kvalificerad för en gratis uppgradering från Microsoft. Så om du går i datorköpartankar så kan det vara smart att vänta ett par månader extra och på så sätt få gratis uppgradering till Windows 7 på köpet.
  • Kontrollera om din skola är medlem av Microsofts satsning på skolor, MSDNAA (Microsoft Developers Network Academic Alliance). Om så är fallet så kan du få Windows 7 helt gratis så fort det lanseras. Du kan förövrigt skaffa Windows Vista gratis redan nu om din skola är ansluten till MSDNAA. Gör din sökning här för att se om din skola är ansluten.
  • Besök Microsoft DreamSpark och kontrollera om du är berättigad att ladda ner gratis programvara från Microsoft. DreamSpark är en speciell tjänst från Microsoft som delar ut gratis programvara till studenter och anställda vid kvalificerade skolor.
  • Om inget av de ovanstående alternativen är gångbara för din del så kan du istället besöka Journey Ed som bl. a. erbjuder mjuk- och hårdvara till rabatterade priser. Allt som behövs för att få ta del av rabatterna är att du kan dokumentera att du är student.


  Tipstack till Anders Nilsson

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst