• Skydda dig mot banktrojansattack – Godfather används i attackförsök mot användare i 16 länder

  Skydda dig mot banktrojansattack – Godfather används i attackförsök mot användare i 16 länder

  PUBLICERAD 2022-12-23

  En skadlig Android-kod som riktar in sig på bankappar används för närvarande i attackförsök mot användare i 16 länder.

  Skadlig Android-kod som riktar in sig på bankappar används för närvarande i attackförsök mot användare i 16 länder. Banktrojanen Godfather siktar specifikt på att stjäla inloggningsuppgifter från bank- och kryptovaluta-appar. Enligt sajten Bleeping Computer verkar koden främst spridas bland användare i USA, Turkiet, Spanien, Italien och Kanada.

  Godfather är en så kallad banking Trojan, en typ av skadlig kod som är utformad för att stjäla finansiell information från användare. Detta kan inkludera inloggningsuppgifter för onlinebanker, kreditkortsnummer och annan sensibel finansiell information. Godfather distribueras oftast genom olika former av skadlig kod, såsom e-postbilagor, skadliga länkar och annan skadlig programvara.

  När en användare har installerat Godfather på sin enhet, kan den skadliga koden börja stjäla inloggningsuppgifter och övervaka användarens onlineaktiviteter. Godfather kan också användas för att infektera användarens enhet med ytterligare skadlig kod och för att omdirigera användaren till skadliga webbplatser.

  Godfather uppmärksammades första gången i juni 2021, men det finns indikationer på att koden har existerat i flera år. Det finns också likheter mellan Godfather och en annan känd banktrojan som kallas Anubis, vilket leder vissa experter att tro att Godfather kan vara en uppdaterad version av Anubis.

  För att skydda sig mot banktrojans som Godfather rekommenderar experter att använda starka och unika lösenord, undvika att klicka på okända länkar och att hålla sin dator och andra enheter uppdaterade med den senaste säkerhetsprogramvaran. Det är också viktigt att vara försiktig med att ladda ner och installera okänd programvara och att alltid överväga att använda en virtuell säkerhetsapp som kan hjälpa till att skydda enheten mot skadlig kod.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst