• Snabbtest av Skype till iPhone

  Snabbtest av Skype till iPhone

  PUBLICERAD 2009-03-31

  Nu har Skype äntligen lanserat sin klient till iPhone och vi har tagit en första titt. I stort sett är det en lyckad skapelse, men allt är inte bra.

  Det finns massor av människor som använder Skype för att spara in en slant på dyra telefonsamtal. Samtidigt finns det en hel drös med iPhones där ute, och nu har Skype äntligen gjort en klient som fungerar på iPhone och iPod Touch.


  Det positiva
  Vi kan ju börja med priset, och som vanligt när det gäller Skype så är själva klienten gratis, så också för iPhoneklienten. Detsamma gäller självklart för samtal mellan två Skypeklienter, oavsett plattform. Istället hoppas man tjäna en slant eller två genom de telefonsamtal som kunderna gör mellan valiga telefoner och Skypes klient.


  Vi började med att testa att ringa och chatta. Inga större problem där, förutom ungefär en sekunds fördröjning i ljudet mellan två skypeklienter på iPhone. Ljudkvalitén är helt klart godkänd, och det går även att använda högtalartelefon på ett enkelt sätt.


  Samtal och chatt via Skype på en dator och en iPhone fungerar också det smärtfritt och med bra kvalité, men också här är det en liten fördröjning i ljudet.


  Även chatt fungerar utan problem, dock utan att spela upp någon melodi vid inkomna meddelanden vilket gör att det blir ganska svårt att hålla koll på nya meddelanden.


  Adressboken i iPhone är snyggt integrerad och dyker upp i Skype som ett alternativ utöver dina Skypekontakter om det är så att du vill ringa en kontakt via Skype istället för via den vanliga telefonen.


  Det negativa
  Det enda negativa vi har hittat är att Skype på iPhone i stort sett endast fungerar som önskat då man har WiFi-anslutning. När vi skulle testa att ringa via 3G så gick det inte alls. Istället fick vi ett trist felmeddelande som informerade oss om att funktionen var begränsad.


  Samma begränsning finns dock inte när man chattar via 3G. Det går bra att skriva chattmeddelanden men det tar ett tag innan de skickas iväg.


  Sammanfattning
  Det var på tiden att en riktig Skypeklient till slut hittade in i App Store och till alla oss iPhone-användare. Priset kan man ändå inte klaga på, och så länge man har WiFi-anslutning så är det en klockren installation på vilken iphone eller iPod Touch som helst. Dock hade vi hoppats kunna Skype:a även via 3G, eller åtminstone få möjligheten att själva slå på eller stänga av funktionalitet när vi endast har 3G-anslutning. Förhoppningsvis är detta en valmöjlighet som dyker upp i framtida versioner av Skype för iPhone.


  Betyg
  Betyg tre

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst