• Sony når nya höjder med 38,4 miljoner sålda Playstation 5-enheter

  Sony når nya höjder med 38,4 miljoner sålda Playstation 5-enheter

  PUBLICERAD 2023-05-02

  Efter att ha löst leveransproblemen ser Sony en explosionsartad ökning av försäljningen av Playstation 5. Under årets sista kvartal såldes 6,3 miljoner enheter och totalt har det sålts 38,4 miljoner enheter.

  Sony har upplevt en betydande ökning av försäljningen för deras senaste spelkonsol, Playstation 5, efter att ha löst leveransproblemen och gjort konsolen tillgänglig i butiker. Under räkenskapsårets sista kvartal såldes det hela 6,3 miljoner PS5-enheter, vilket innebär ett nytt rekord för företaget. Sedan lanseringen 2020 har det nu sålts totalt 38,4 miljoner PS5-enheter.

  Trots framgångarna på hårdvarusidan har det däremot inte gått lika bra för mjukvaruförsäljningen. Intäkterna från spelförsäljningen minskade från motsvarande 725 miljoner kronor 2021 till 617 miljoner kronor under 2022. Detta kan tyda på att konsumenter väntar på större spelutbud eller att de föredrar att köpa spel digitalt.

  Sonys framgång med Playstation 5 visar att intresset för spelkonsoler fortsätter att vara starkt, särskilt när leveransproblemen är lösta. Företaget kommer säkerligen att fortsätta satsa på utvecklingen av både hårdvara och mjukvara för att behålla sin position på marknaden och möta spelarnas förväntningar.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst