• Teknikjättar i rättslig konflikt – Google och Sonos kämpar om trådlösa ljudpatent

  Teknikjättar i rättslig konflikt – Google och Sonos kämpar om trådlösa ljudpatent

  PUBLICERAD 2023-04-13

  Google misslyckas med att avfärda Sonos patentstämningar, och parterna ställs nu inför rätta i en rättegång den 8 maj, för att lösa konflikten kring trådlös ljudteknologi.

  Som vi tidigare rapporterat så är Google och högtalartillverkaren Sonos på kollisionskurs när en patenttvist kring trådlös ljudteknologi når domstol. Google har inte lyckats få Sonos patentstämningar avfärdade, vilket innebär att ärendet nu kommer att lösas rättsligt, enligt uppgifter från Reuters.

  Sonos har tidigare stämt Google för patentintrång och vunnit en seger genom att få USA:s internationella handelskommission att belägga vissa av Googles enheter med importförbud. I sin tur har Google även stämt Sonos för patentintrång, vilket visar på en ökad spänning mellan de två teknikgiganterna.

  Patenttvisten som nu når domstol handlar om teknik för trådlös ljudöverföring, där Sonos menar att Google använder deras patenterade teknologi utan tillstånd. Om Sonos lyckas vinna ärendet kan det innebära betydande ekonomiska påföljder för Google och potentiellt ge Sonos ökad marknadsandel.

  Denna konflikt är en del av en större kamp inom teknikindustrin där företag skyddar sina immateriella tillgångar genom patent och rättsliga processer. Det är inte ovanligt att se stora teknikföretag stämma varandra för patentintrång, men utfallet av denna rättegång kan skapa viktiga prejudikat för framtida tvister.

  Rättegången mellan Google och Sonos kommer att genomföras den 8 maj, och många kommer att följa utvecklingen noga för att se hur det påverkar både företagens framtid och teknikindustrin som helhet.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst