• Trend Micro avslöjar LockBits nästa generations ransomware

  Trend Micro avslöjar LockBits nästa generations ransomware

  PUBLICERAD 2024-02-26

  Trend Micro har analyserat den senaste versionen av LockBit-ransomware, känd som LockBit 4.0, som stödjer flera operativsystem. Denna upptäckt följer efter en framgångsrik polisinsats.

  I en banbrytande insats mot cyberkriminalitet har Trend Micro, i samarbete med brittiska National Crime Agency, lyckats analysera en utvecklingsversion av LockBit-ransomware. Denna nya version, tänkt att bli LockBit 4.0, skulle kunna påverka flera operativsystem.

  Till skillnad från tidigare versioner som var byggda i C/C++, är denna skriven i .NET och ser ut att vara i sina slutskeden av utveckling. Även om den saknar vissa funktioner från tidigare versioner, så som självpropagering på nätverk, erbjuder den redan mestadels av förväntad funktionalitet.

  Denna framgång för rättsväsendet genom Operation Cronos markerar ett betydande bakslag för LockBit-operatörerna, särskilt när säkerhetsforskare nu känner till källkoden för det skadliga programmet. Med den tekniska analysen från Trend Micro blir det svårare för cyberbrottslingarna att återuppbygga sin verksamhet.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst