• Tyska organisationer uppmanar EU att skärpa AI-lagstiftning

  Tyska organisationer uppmanar EU att skärpa AI-lagstiftning

  PUBLICERAD 2023-04-20

  Tyska fackförbund och organisationer uppmanar EU att ta fram striktare lagar kring artificiell intelligens, bland annat på grund av upphovsrättsproblem relaterade till OpenAI:s ChatGPT-tjänst.

  Tyska organisationer och fackförbund uppmanar EU att förstärka lagstiftningen kring artificiell intelligens (AI) på grund av upphovsrättsproblem relaterade till OpenAI:s Chat GPT-tjänst. Författare, illustratörer, journalister och designers representeras av dessa organisationer som nu kräver förändring.

  Enligt Reuters oroar sig dessa tyska organisationer för ansvars- och ersättningsfrågor kopplade till materialet som AI-baserade tjänster tränas på. De menar att det är nödvändigt att hitta en lösning på dessa problem för att skydda upphovsmännens rättigheter och säkerställa rättvis ersättning.

  EU-kommissionen presenterade redan förra året förslag på AI-lagstiftning, och under de kommande månaderna kommer fler detaljer att presenteras för medlemsländerna. Debatten kring AI och upphovsrätt har fått ny fart, och det blir alltmer angeläget att säkerställa att teknologin används på ett ansvarsfullt och rättvist sätt.

  Hårdare reglering av AI kan påverka flera sektorer, från underhållning till nyhetsmedier och design. Det är avgörande att EU:s lagstiftning håller jämna steg med teknikens framsteg för att garantera en hållbar och rättvis användning av AI i hela unionen.

  Med en ökande användning av artificiell intelligens inom olika områden är det viktigt att EU tar frågan på allvar och skapar en balans mellan innovation och skydd för upphovsmännens rättigheter.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst