• Valve avslutar stöd för Windows 7, 8 och 8.1 på Steam från januari 2024

  Valve avslutar stöd för Windows 7, 8 och 8.1 på Steam från januari 2024

  PUBLICERAD 2023-03-31

  Valve meddelar att stödet för Windows 7, 8 och 8.1 upphör på onlineplattformen Steam från januari 2024, vilket innebär att användare måste uppdatera till en nyare version av Windows för att fortsätta spela.

  Valve, företaget bakom den populära onlineplattformen Steam, har nyligen meddelat att de kommer att upphöra med stödet för Windows 7, 8 och 8.1 från januari 2024. Detta innebär att Steams klient kommer att sluta fungera helt och hållet för användare av dessa föråldrade operativsystem. För att fortsätta använda Steam och spela spel via plattformen krävs det att användarna uppdaterar till en nyare version av Windows.

  Valve uppmanar användarna att göra uppdateringen så snart som möjligt, inte bara för att säkerställa fortsatt tillgång till sina spelbibliotek, utan även av säkerhetsskäl. Nyare versioner av Windows har bättre skydd mot säkerhetshot och uppdateringar som täpper till säkerhetshål, vilket gör datorn mindre sårbar för angrepp och skadlig programvara.

  Det här beslutet kommer troligen att påverka en betydande mängd användare, eftersom Windows 7 och 8 fortfarande används av en hel del människor runt om i världen. Däremot kan det ses som ett logiskt steg för Valve att fokusera på de nyare och säkrare versionerna av Windows, som Windows 10 och det senaste Windows 11.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst