• Vi testar Sonic Frontiers på Nintendo Switch

  Vi testar Sonic Frontiers på Nintendo Switch

  PUBLICERAD 2022-12-30

  Upplev Sonic som aldrig förr. I det senaste spelet i Sonic-serien möter vi Sonic med fantastisk spelkänsla, imponerande grafik och stämningsfull musik som lyfter detta spel till nya höjder.

  Sonic Frontiers är ett plattformsspel utvecklat av SEGA och släppt till Nintendo Switch, Xbox, PS4 och PS5. Vi väljer att snabbtesta det till Nintendo Switch.

  Spelet är en del av Sonic the Hedgehog-serien och följer Sonic och hans vänner som försöker rädda världen från den onda Dr. Eggman.

  Grafiken i Sonic Frontiers är verkligen fantastisk, även på Nintendo Switch, som ju lider lite av en inte fullt så kraftfull grafikhårdvara som de övriga plattformarna. Hur Sonic Frontiers ser ut på dessa ska vara ännu bättre, men osvuret är ibland bäst.

  Allt från karaktärsdesignen till miljöerna ser otroligt detaljerade och välgjorda ut, och de olika banorna är också väldigt vackra och fulla av olika element som hjälper till att skapa en unik stämning och känsla för varje område.

  Spelkontrollerna i Sonic Frontiers är också mycket smidiga och responsiva. Det är lätt att manövrera Sonic och de andra karaktärerna genom banorna för att utföra olika attacker och manövrar. Därmed blir spelet mer tillgängligt för spelare på alla nivåer.

  Historien i Sonic Frontiers är även den mycket engagerande och hålls på liv genom olika cutscenes och dialoger med NPC:er, ungefär som vi vant oss vid i andra spel. Inget unikt eller speciellt där egentligen, men dessa hjälper till att ge en djupare förståelse för vad som händer i spelet och vad som driver de olika karaktärerna.

  Ett av de största plusen med Sonic Frontiers är de olika spelbara karaktärerna, var och en med sin egen unika förmåga. Sonic är ju som bekant snabb och kan använda sin huvudattack för att förstöra fiender, medan Tails kan flyga och Knuckles kan gräva sig genom marken. Detta ger en viss mångsidighet och gör det möjligt att utforska olika delar av banorna på olika sätt, vilket både förlänger livslängden och utökar spelbarheten och mångsidigheten i spelet

  vad gäller musiken i Sonic Frontiers så är också den väldigt bra, och passar perfekt med temat och stämningen i spelet. Varje bana har sin egen unika låt som hjälper till att skapa en specifik känsla av denna, och det känns som att mycket fokus har lagts på att få det helt rätt.

  Det finns självklart många olika banor att utforska i Sonic Frontiers, och samtliga är välgjorda och fulla av utmaningar och samlarobjekt att hitta. Varje bana har sin egen unika design och utmaningar, så det finns alltid något nytt att upptäcka och utforska.

  Det enda negativa vi har att säga om Sonic Frontiers är att det ibland kan bli lite frustrerande att försöka slå rekordtider och få samtliga samlarobjekt på varje bana. Banorna är stundtals lite svåra att hitta i, och det kan ta lite tid att vänja sig vid spelkontrollerna (iaf. i början), och få bra koll på alla olika karaktärers förmågor. Därför behöver man ibland spela igenom vissa delar flera gånger för att det ska gå bra. Men det är en mindre nackdel i jämförelse med allt annat positivt som spelet har att erbjuda.

  För att summera Sonic Frontiers på Nintendo Switch så är detta ett måste för alla fans av plattformsspel och speciellt för fans av Sonic the Hedgehog-serien. Det är ett spel som vi verkligen rekommenderar. Grafiken är fantastisk, spelkontrollerna är smidiga och responsiva, historien är engagerande och musiken är bra. Dessutom är det roligt att spela som olika karaktärer och utforska de olika banorna. Om du letar efter ett plattformsspel att spela på Nintendo Switch, så bör du definitivt ge Sonic Frontiers en chans.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst